вівторок, 31 березня 2020 р.

Доброго дня, найкращі першачки!!!
Завдання на 1 квітня!
1. ЯДС ( технологічна галузь), тема - "Сервірування столу. Столовий посуд різного призначення!"

Існує такий вислів: «Ми живемо не для того, щоб їсти, а їмо для того, щоб жити». 
Перегляд відеоролика «Правила поведінки за столом» (з мультфільму).



Завдання для обговорення:
Чи дотримуються герої етикету за столом? Допоможіть їм пригадати їх.
Правила поведінки за столом:
Ніколи не забивайте їжею рот.
1)      Не розмовляйте під час пережовування їжі.
2)      Жуйте  їжу із закритим ротом.
3)      Не розмовляйте під час пережовування їжі.
4)      Пийте тільки тоді, коли в роті вже не має їжі.
5)      Під час споживання їжі не читайте.
6)      Не сидіть боком до столу, не кладіть ногу на ногу – це некрасиво та неввічливо.
7)      Закінчивши  їсти – брудні ніж і вилку не кладіть на стіл.
 Види посуду.
На кухні знаходиться багато посуду та інвентарю для приготування різних страв.
Посуд поділяють на столовий та кухонний.
Кухонний – це посуд який використовують для приготування страв 
Який кухонний посуд знаєте? (каструлі, казани, сковорідки, гусятниці, чайники, миски)
Столовий посуд – це посуд призначений для подавання та споживання їжі.
Який столовий посуд знаєте? (тарілки, салатники, блюда, вази для фруктів, чашки, склянки, тортівниці)
Для сервірування святкового столу використовують набори посуду, які називають сервізи. Вони бувають столові, чайні, кавові.
Столові прибори поділяють на основні і допоміжні
Основні прибори призначені для індивідуального користування, ними їдять. (виделка, ніж, ложка)
Допоміжні прибори призначені для загального користування, їх використовують для перекладання їжі із загальних блюд в індивідуальні (кондитерські лопатки, ложка для салатів, щипці для кондитерських виробів, ніж для масла)
- Який столовий прибор (ніж, виделка, ложка) з’явився першим? (ніж) 
Цікава інформація
1. Раніше столові прибори люди носили з собою. Ложку разом з ножем носили за халявою чобіт. Заможні люди мали для цього футляр.
2. Ніж спочатку був універсальним – його брали на війну, полювання. А потім з’явились овальні столові ножі з тупим кінцем леза.
3. Виделку до Росії привіз Петро І. Вона була спочатку з двома зубцями.
Перегляд відеоролика «Етикет – сервіруємо стіл"
Способи складання серветок


2.Математика, тема- " Додавання і віднімання в межах 100. Розв язування життєвих задач"
Виконуємо 1 та 2 завдання!



Виконуємо 3 та 4 завдання!
3. Українська мова, тема - "Читання різних текстів.Аналіз звукового складу слова. Запис речень"

Перед виконанням завдання , пригадай коли пишеться велика літера.


4. ЯДС ( природнича галузь), тема- "Організм людини. Процес харчування та травлення"




Бережіть себе!

Немає коментарів:

Дописати коментар